Siparila – Topcoat

Korteniityntien luhtitalot, Jyväskylä

Keski-Suomen Rakennuslinjan 4 luhtitaloon asennettiin Siparila Topcoat.

Keski-Suomen Rakennuslinja on tunnettu rakentaja Jyväskylän seudulla. Yritys on keskittynyt asuin- ja muiden tilojen rakentamiseen sekä erilaisiin peruskorjauksiin lähinnä Jyväskylän, Äänekosken ja Suolahden alueella. Yritys on toiminut vuodesta 1981 lähtien ja työllistää parikymmentä henkilöä. Liikevaihtoa Rakennuslinjalle kertyy vuosittain yli 10 miljoonaa euroa.

Syksyllä 2012 valmistui TA-Asumisoikeuden rakennuttama Korteniityntien 47-53 luhtitalot, jotka sijaitsevat Laajavuoren Kortepohjan kaupunginosassa. Talojen tekniikkaa ovat muun muassa kantavat betonielementit, puurunkoiset seinät, vesikiertoinen lattia- tai patterilämmitys sekä huonekohtainen ilmanvaihtolaite. Rakennuslinja ja suunnittelija halusivat asuntokohteisiin puiset julkisivut. Siparila hoiti osaurakan ja auttoi rakennusliikettä myös julkisivupaneelin valinnassa. Aiemmin julkisivuun suunniteltu UTS-profiili vaihdettiin UTW-profiiliksi paremman säänkestonsa vuoksi. Vaakapaneloinnissa käytettynä UTS-profiilimn suora kulma olisi mahdollistanut nk. "vesihyllyn" syntymisen, minkä UTW:n viistetty kulma estää. Myös kaikki lisäosat toimitettiin rakennuspaikalle pintamaalattuina.

Asennusurakka käsitti koolauksen, ulkoverhouksen vaakapaneloinnin, nurkkarimat sekä ikkuna- ja ovismyygit. Siparila vastasi kokonaisuudesta ja luovutti valmiit seinäpinnat Keski-Suomen Rakennuslinjalle. "Lopputulos ratkaisee. Olemme tyytyväisiä talojen julkisivuun, ja myös budjetti pysyi kasassa. Saimme hyvää, valmista ja toimivaa pintaa. Tontti pysyi siistinä eikä paneelinpätkiä ja puupaloja jäänyt lojumaan työmaalle. Pihatöihin kohteessa päästiinhyvissä ajoin, kun julkisivun asennustyöt eivät häirinneet puutarhureita. Haluamme jatkaa puujulkisivun käyttöä myös tulevissa kohteissa," kertoo Korteniityntien työmaamestari Arttu Suuronen.

Rakennuttaja hyötyy valmiista Topcoat-julkisivusta kustannussäästöinä, kun telineitä tarvitaan vain yhden kerran asennuksen ajaksi, ikkunapeltejä ja ikkunoita ei tarvitse julkisivumaalauksen takia suojata ja maisemointi voidaan aloittaa heti lumien sulettua. Siparila antaa työlle kiinteän urakkahinnan ja vastaa myös siitä, että työmaa pysyy aikataulussaan ja tekijät työmaalla.

(Lähde: Rakennusmaailma 9/2012, s.30-33)

 
Puukerrostalo Puukuokka, Jyväskylä
Opiskelija-asunnot Joensuun Elli
As Oy Linnantie, Jyväskylä